Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41182
Назва: Оцінювання процесів інтеграції України у глобалізовану економічну систему ЄС
Автори: Манцуров, Ігор
Храпунова, Яна
Махонін, Владислав
Ключові слова: Інтернаціоналізація
економічна інтеграція
єдиний і цілісний світ
глобалізація
національна система економіки України
глобалізована економічна система країн-членів ЄС
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Манцуров, І. Оцінювання процесів інтеграції України у глобалізовану економічну систему ЄС [Текст] / Ігор Манцуров, Яна Храпунова, Владислав Махонін // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 3. – С. 467-482.
Короткий огляд (реферат): До певної міри узагальнено розробки авторів щодо оцінювання якісних і кількісних характеристик процесів інтеграції України в європейську спільноту. Підсумовано ці багаторічні дослідження, на основі чого визначено мету статті як узагальнення наукових підходів до визначення сутності й форм вияву процесів інтернаціоналізації та інтеграції нашої держави у глобалізовану економічну систему євроатлантичних країн. Вказано, що необхідність визначення перспективних напрямів удосконалення стратегії економічного розвитку України з урахуванням перспектив інтеграції країни у глобалізовану економічну систему європейських країн зумовлює актуальність проведеного дослідження. За результатами аналізу зроблено важливий концептуальний висновок про те, що відносини Україна – ЄС динамічно розвиваються з моменту здобуття країною незалежності й низка підписаних угод свідчить про неабиякий інтерес обох сторін до співробітництва. Водночас зазначено, що у процесі зближення України з ЄС відстежується також дія негативних факторів євроінтеграції. До них зараховано: неспроможність нести фінансовий тягар внесків до ЄС; зростання конкуренції з боку фірм країн-членів ЄС у процесі лібералізації та збільшення відкритості національної економіки. За результатами проведеного аналізу викладено наукове концептуальне бачення інтеграційної парадигми сьогодення, призначене стимулювати формування і реалізацію заходів державної політики, спрямованих на процес подальшого об’єднання національної економічної системи України з глобалізованою економікою країн-членів ЄС.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41182
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№3) Вересень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МАНЦУРОВ.pdf635.72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.