Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41186
Назва: Аналіз стратегічних позицій центру педіатрії: проблема вдосконалення управління людськими ресурсами
Автори: Дубровіна, Надія
Сівець, Анджей
Дубровіна, Віра
Тулай, Оксана
Ключові слова: Стратегічне становище
медична організація
управління людськими ресурсами
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Дубровіна, Н. Аналіз стратегічних позицій центру педіатрії: проблема вдосконалення управління людськими ресурсами [Текст] / Надія Дубровіна, Анджей Сівець, Віра Дубровіна, Оксана Тулай // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 3. – С. 537-562.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто проблему аналізу стратегічних позицій на прикладі Центру педіатрії імені Івана Павла ІІ у м. Сосновець. Центр педіатрії – одна з провідних медичних установ у Сілезькому воєводстві в Польщі. Метою дослідження було вивчення позицій Центру педіатрії в національних рейтингах, виявлення причин зниження оцінки Центру педіатрії за різними критеріями, проведення первинних соціологічних досліджень медичного персоналу та розробка основних рекомендацій щодо покращення позицій Центру педіатрії в національних рейтингах. Для аналізу стратегічних позицій Центру педіатрії за різними критеріями були використані результати національного рейтингу провідних медичних установ Польщі за період 2015–2018 років. Було виявлено, що протягом останніх років стратегічні позиції Центру педіатрії погіршилися, а основними причинами втрат позицій були зменшення компонентів «Управління» та «Якість медичної допомоги». Розглянуто проблему вдосконалення управління людськими ресурсами у зазначеній організації. Згідно з наданим первинним соціологічним дослідженням виявлено потреби та цінності різних категорій персоналу та розроблено комплекс заходів для Програми стратегічного розвитку, що підвищує ефективність Центру педіатрії протягом наступних 5 років. Реалізація вказаної програми дасть змогу підвищити конкурентоспроможність цієї організації та її стратегічні позиції в національних рейтингах провідних медичних закладів Польщі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41186
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№3) Вересень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДУБРОВІНА.pdf607.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.