Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41208
Назва: Торговельно-економічне співробітництво США, Канади і Мексики в контексті угод НАФТА та ЮСМКА
Автори: Кривенко, Надія
Ключові слова: Міжнародна економічна інтеграція
НАФТА
ЮСМКА
зовнішня торгівля
розвиток
аграрна продукція
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Кривенко, Н. Торговельно-економічне співробітництво США, Канади і Мексики в контексті угод НАФТА та ЮСМКА [Текст] / Надія Кривенко // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 4. – С. 611-643.
Короткий огляд (реферат): Досліджено розвиток CША, Канади та Мексики з урахуванням підписання нової Угоди ЮСМКА. Виокремлено відмінності від попередньої НАФТА відповідно до сучасних викликів. Проаналізовано зовнішню торгівлю об’єднання та його країн-членів, визначено їхні частки у загальній торгівлі, розраховано основні показники міжнародної торгівлі. Виявлено основні напрямки торговельних потоків та значення країн-партнерів один для іншого. Проаналізовано динаміку експорту з урахуванням періодів до та після укладання Угоди, а також досліджено зміни у внутрішньорегіональній торгівлі між країнами-партнерами. Особлива увага приділена дослідженню зовнішньої торгівлі аграрною продукцією. Визначено її частку в зовнішній торгівлі. Розглянуто тенденції торгівлі з урахуванням інтеграції типу Північ-Південь та окреслено відповідні особливості. Вказано на вагоме значення аграрного сектору в результаті розгляду торговельної політики щодо аграрної продукції у новій Угоді ЮСМКА. Запропоновано врахувати окремі положення ЮСМКА в процесі укладання РТУ України в майбутньому, а також можливий вплив на торгівлю з нашою державою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41208
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№4) Грудень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРИВЕНКО.pdf574.96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.