Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41212
Назва: Можливості оцінювання динаміки процесів когезії в контексті європейського стовпа соціальних прав
Автори: Шопова, Маргарита
Варбанов, Тіхомір
Овчінніков, Євгені
Ключові слова: Європейський стовп соціальних прав
табло для моніторингу «суспільного прогресу»
коефіцієнт автодетермінації
кластерний аналіз
соціальна конвергенція
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Шопова, М. Можливості оцінювання динаміки процесів когезії в контексті європейського стовпа соціальних прав [Текст] / Шопова Маргарита Маргарита, Тіхомір Варбанов, Євгені Овчінніков // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 4. – С. 708-724.
Короткий огляд (реферат): З’ясовано сутність показників, що характеризують принципи, на яких побудований Європейський стовп соціальних прав, та представлено інформаційне забезпечення статистичного опитування. Використано офіційну статистику, опубліковану Євростатом. Об’єктивні внутрішні закономірності часових рядів для Болгарії на період 2005–2018 рр. встановлено з використанням коефіцієнта автодетермінації, а також оцінюється доцільність побудови моделей з однією змінною для прогнозування. Для 2010 та 2018 рр. застосовано кластерний аналіз, у результаті якого створено однорідні групи країн ЄС та визначено фактори, найбільш значущі для їхнього формування. Опитування є попередньою оцінкою як динаміки показників для Болгарії, так і соціальної згуртованості в ЄС. Отримані результати можуть служити інформаційною та аналітичною базою як для виявлення відповідних методів аналізу конвергенції, так і для виявлення можливостей кластерного аналізу для її оцінювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41212
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№4) Грудень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШОПОВА.pdf331.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.