Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41762
Назва: Адміністративно-правові засади організації і функціонування університетів
Автори: Манюк, Галина Василівна
Ключові слова: заклад вищої освіти
університет
адміністративно-правове забезпечення
система вищої освіти
ліцензування освітньої діяльності
забезпечення якості освіти
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Манюк, Галина Василівна. Адміністративно-правові засади організації і функціонування університетів [Текст] : дис. ... канд. юр. наук : 12.00.07 / Галина Василівна Манюк. – Тернопіль : ЗУНУ, 2021. – 226 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право. - Західноукраїнський національний університет, Тернопіль, 2021. Дисертація є одним із перших у вітчизняній юридичній науці комплексним монографічним дослідженням питань адміністративно-правових засад організації і функціонування університетів. Метою дисертації є розробка теоретико-методологічних та концептуальних засад адміністративно-правового забезпечення організації і функціонування університетів, аналіз теоретичної і практичної проблематики у даній сфері та відповідної розробки теоретичних положень, а також теоретично та методологічно обґрунтованих рекомендацій щодо удосконалення законодавчої регламентації адміністративно-правових процедур організації і функціонування системи університетів її розвитку і реформування. У роботі: охарактеризовано процес становлення і розвитку університетів; розглянуто зарубіжний досвід правового регулювання статусу університетів; охарактеризовано тенденції функціонування і розвитку університетів в системі вищої освіти; визначено зміст і особливості внутрішніх управлінських відносин в університетах; проаналізовано внутрішній складник системи забезпечення якості освіти; розкрито адміністративно-правові засади зовнішнього управління (адміністрування) у сфері організації і функціонування університетів; здійснено системний аналіз процесу матеріально-технічного забезпечення функціонування університетів; досліджено адміністративно-правовий аспект зовнішнього складника системи забезпечення якості освіти; проаналізовано адміністративно-правові засади фінансування університетів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41762
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dis-manjuk-na-sajt.pdf2.17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.