Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41945
Назва: Сучасні аспекти пошуку стимулів до інноваційної діяльності суб’єктів господарювання
Інші назви: MODERN ASPECTS OF SEARCHING INCENTIVES TO INNOVATIVE ACTIVITY OF BUSINESS ENTITIES
Автори: Костецький, Володимир
Примаченко, Іван
Ключові слова: інновації
innovation
інноваційна діяльність
nnovative activeness
ннова-ційна активність
innovative activity
інноваційні процеси
innovative processes
фінансова інноваційна інфраструктура
financial innovation infrastructure
інноваційний розвиток економіки
innovative development of the economy
Дата публікації: 2020
Видавництво: Світ фінансів
Бібліографічний опис: Костецький В., Примаченко І. Сучасні аспекти пошуку стимулів до інноваційної діяльності суб’єктів господарювання. Світ фінансів. 2020. Вип. 2. С. 126-139.
Короткий огляд (реферат): Вступ. Сучасні тенденції розвитку національних економік у глобалізованому фінан-совому просторі зумовлені необхідністю зростання конкурентоспроможності суб’єктів господарювання на основі активізації інноваційної діяльності. Водночас результатив-ність фінансової політики в умовах ринкової конкуренції має проявлятися у стимулю-ванні інновацій, використанні здобутків науково-технічного прогресу, інтелектуалізації виробництва і, як наслідок, впровадженні нововведень в усіх сферах життєдіяльності. У цьому контексті актуалізується роль держави та суб’єктів господарювання в частині застосування інструментів стимулювання інноваційних процесів з метою забезпечення сталого розвитку країни, фінансової стабільності суб’єктів господарювання та зрос-тання рівня добробуту громадян.Мета – з’ясувати сучасні наукові підходи щодо стимулювання суб’єктів господарю-вання до здійснення інноваційної діяльності з метою забезпечення фінансової стабіль-ності та зростання економіки країни.Результати. Досліджено поняття інновацій та сучасні проблеми стимулювання інноваційної діяльності суб’єктів господарювання. Розглянуто проблеми створення і розвитку інноваційної інфраструктури підприємства як необхідної умови підвищення рівня його інноваційного розвитку. Розкрито вплив системи стимулювання персоналу на розширення інноваційних можливостей і зміцнення конкурентоспроможності підпри-ємства. Виявлено, що стимулювання інноваційної діяльності можливе через комплексне проведення організаційних заходів на державному рівні та створення умов для ефек-тивної співпраці наукового і підприємницького секторів у сфері інноваційної діяльності. З’ясовано, що у процесі управління інноваційною діяльністю слід дотримуватися інте-граційного комплексного підходу до усіх рівнів господарювання.Висновки. Для забезпечення подальшого розвитку інноваційної діяльності в Україні необхідне комплексне використання методів стимулювання інноваційної активності, зокрема: оптимізація податкового законодавства; удосконалення законодавчої бази щодо діяльності венчурних фондів; поліпшення механізму захисту прав інтелектуаль-ної власності; забезпечення ефективної співпраці наукового та підприємницького сек-торів у сфері інноваційної діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41945
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1325-2599-1-SM.pdf473.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.