Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42144
Назва: Конфліктогенний потенціал Брекзіту: національний, регіональний і глобальний виміри
Автори: Грубінко, Андрій Васильович
Ключові слова: ЄС
Брексіт
Велика Британія
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Грубінко А.В. Конфліктогенний потенціал Брекзіту: національний, регіональний і глобальний виміри. Україна дипломатична. 2020. Вип. ХХІ. С. 803–821.
Короткий огляд (реферат): У статті представлено результати дослідження комплексу викликів і загроз національному та міжнародному порядку, що виникли внаслідок Брекзіту. На думку автора, процес Брекзіту в умовах сучасного глобалізованого світу має не лише вагомий конфліктогенний вплив на британські реалії, а й зумовлює значні виклики та загрози безпеці міжнародного середовища, способи запобігання й протистояння яким у сучасних умовах далеко не очевидні й не до кінця сформовані. Більшість викликів, як і загалом вихід Великої Британії з Європейського Союзу, мають негативний вплив на міжнародний статус і перспективи України на міжнародній арені, а надто в контексті євроінтеграції та протистояння російській агресії. Виснувано, кому саме зрештою буде найвигідніше завершення процесу Брекзіту й остаточний вихід Великої Британії з ЄС.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42144
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Грубінко.pdf197.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.