Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42197
Назва: Європейська регіональна політика
Інші назви: Європейська регіональна політика
Автори: Крисоватий, Андрій
Ліщинський, Ігор
Лизун, Марія
Куриляк, Віталіна
Савельєв, Євген
Дата публікації: 2020
Видавництво: Тернопіль: ВПЦ "Економічна думка ЗУНУ"
Бібліографічний опис: Європейська регіональна політика: підручник / за ред. Крисоватого А. та Ліщинського І. – Тернопіль: ВПЦ "Економічна думка ЗУНУ", 2020. 236 с.
Короткий огляд (реферат): Підручник «Європейська регіональна політика» за редакцією Крисоватого А. І та Ліщинського І. О. розроблений для студентів, що вивчають дисципліну «Європейська регіональна економіка» у Тернопільському національному економічному університеті. Дисципліна викладається в рамках імплементації проекту 612067-ЕРР-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейська регіональна політика: баланс локальних, національ-них та пан’європейських інтересів» Програми ім. Жана Моне (відповідно до угоди від 11.10.2019 р.). У підручнику основний акцент робиться на окресленні стратегічних аспектів імп-лементації регіональної політики в країнах Європейського Союзу та огляді перспектив інтеграції України до європейської системи територіальних структур. Зокрема, у підруч-нику розкриті такі проблемні площини як: регіональні порівняльні переваги, стратегіч-ний менеджмент територій; децентралізація влади, місцевий підхід, розміщення тради-ційних агломерацій (міст і промислових районів) і більш інноваційних відносино-орієнтованих альянсів (кластерів, креативних регіонів), розвиток розумних міст і креа-тивного класу, стимулювання розвитку периферійних регіонів, транскордонне співробі-тництво та ін. Підручник розрахований для дослідників, викладачів, аспірантів і студентів еконо-мічних спеціальностей. Книга може бути корисною також фахівцям-практикам та всім, хто цікавиться проблемами вітчизняної та європейської регіональної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42197
ISBN: 978-966-654-643-5
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Підручник(фінал).pdf7.88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.