Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42746
Назва: Гіперінфляція в Єврозоні?
Автори: Лехнер, Герхард
Ключові слова: Інфляція
гіперінфляція
кількісна теорія грошей
Єврозона
COVID-19
економічна криза
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Лехнер, Г. Гіперінфляція в Єврозоні? [Текст] / Герхард Лехнер // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 2. – С. 241-255.
Короткий огляд (реферат): Поза науковою спільнотою Німеччини часто висловлюють думку про те, що розширення грошової маси ЄЦБ неминуче призведе до високої інфляції або навіть гіперінфляції. У статті досліджено питання щодо того, чи може інфляція виникнути в Єврозоні, якою вона буде і чи буде гіперінфляцією. Дослідження засноване на теоретичних міркуваннях на тему гіперінфляції та інфляції та окреслює можливий сценарій, за якого остання насправді може бути реальністю. Гіпотеза полягає в тому, що найбільш небезпечним для Єврозони став би вихід Італії та / або Іспанії із Союзу. Covid-19 збільшив ризик дивергентного економічного розвитку в різних країнах Єврозони. Італія та Іспанія зіткнулися з різким збільшенням державного боргу, слабким економічним зростанням та погіршенням умов на ринку праці. Основним ризиком навряд чи буде те, що Єврозона не допоможе Італії чи Іспанії, але жителі цих країн можуть вирішити, що допомоги недостатньо, що зробить вихід серйозним варіантом. Якби ці країни виходили з Єврозони, то вони, швидше за все, вибрали б домовлений вихід. Це означає, що Італія приєдналася б до ЄВС II після одноразової девальвації та виходила б з ЄС. Якби вихід не був попередньо узгодженим, то розпочалося б хаотичне роз’єднання, що є сценарієм з високим ризиком гіперінфляції.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42746
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№2) Червень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЛЕХНЕР.PDF366.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.