Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42747
Назва: Стратегія економічної дипломатії для відновлення після сповільнення глобалізації («словбалізації»)
Автори: Ботельйо, Хосе Мануель Маседо
Міетуле, Івета
Пурій, Ганна
Максимова, Ірина
Кулішов, Володимир
Ключові слова: Глобалізація
словбалізація
протекціонізм
економічна дипломатія
агентства з просування експорту (АПЕ)
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Стратегія економічної дипломатії для відновлення після сповільнення глобалізації («словбалізації») [Текст] / Хосе Мануель Маседо Ботельйо, Івета Міетуле, Ганна Пурій [та ін.] // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 2. – С. 256-271.
Короткий огляд (реферат): Досліджено перехід від глобалізації до її більш обмеженої моделі, яка називається «повільна стабілізація» або «словбалізація», в контексті найбільшого виклику економічній дипломатії. Визначено проблеми глобалізації, окреслено її можливі причини та наслідки та розглянуто можливість повернення до всебічного протекціонізму як вияву економічної дипломатії національних економічних систем в умовах глобалізації та «словбалізації». Новизна цієї роботи полягає у трактуванні економічної дипломатії як інструменту підтримки економічного відновлення в унікальному пандемічному контексті, сприянні визначення національної та міжнародної політики для створення розвинутої мережі, яка зможе об’єднати уряд, посольства, консульства, агентства, установи, компанії та домогосподарства для досягнення ефективної співпраці. Зроблено висновок, що економічна дипломатія загалом, а також агентства з просування експорту заохочують стимулювання експорту та зростання торгівлі. Виявлено, що стратегія економічної дипломатії є рушієм відновлення і може допомогти у випадку спадання, визначаючи чітку експортну стратегію, створюючи велику мережу, яка залучає всіх суб’єктів господарювання, мережу офісів за кордоном для поширення експортної політики, використовуючи широкий ряд інструментів, зокрема двосторонні, регіональні та багатосторонні угоди.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42747
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№2) Червень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БОТЕЛЬЙО.PDF375.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.