Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42863
Назва: Вплив необслуговуваних кредитів на прибутковість менших банків у США та вартість у посткризовий період
Автори: Скорбург, Сара
Шенай, Віджай
Ключові слова: Непрацюючі кредити
кредитний ризик
динамічна панель
банківські фактори
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Скорбург, С. Вплив необслуговуваних кредитів на прибутковість менших банків у США та вартість у посткризовий період [Текст] / Сара Скорбург, Віджай Шенай // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 2. – С. 341-366.
Короткий огляд (реферат): Кредитний рейтинг є важливою складовою портфеля активів банку. Якість активів та недостатні резерви капіталу стали двома суттєвими причинами глобальної фінансової кризи (ГФК) у 2009 р. З цього часу в банківському секторі США відбулися суттєві зміни у сфері регулювання та внутрішнього управління ризиками. Конкретних досліджень щодо менших банків США немає. У цьому дослідженні оглянуто емпіричну літературу на тему якості активів, прибутковості банку та ринкової вартості, а також статистичні дані, характерні для банківської галузі США. Вплив на рентабельність оцінюється через коефіцієнт рентабельності власного капіталу (англ. «return on equite ratio» – ROE), а вплив на ринкову вартість – через коефіцієнт ринкової вартості до балансової (англ. «market to book ratio» – MTBR). Крім коефіцієнта непрацюючих кредитів (NPL) як незалежні змінні також використовувались три інші коефіцієнти системи «CAMEL»: достатність капіталу (TRWCA), ліквідність (LIQ) та ефективність управління (MAN) для оцінювання їхнього впливу на прибутковість і ринкову вартість. Панельні дані були зібрані для групи п’ятнадцяти менших банків США, а узагальнений метод моментів надійно використовується для оцінювання впливу коефіцієнтів «CAMEL» на прибутковість банку та ринкову вартість. Оцінено зв’язок між NPL та іншими показниками прибутковості банків і ринкової вартості в менших банках США. Важливість коефіцієнта NPL для прибутковості банку та ринкової вартості ще раз підтверджується.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/42863
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№2) Червень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СКОРБУРГ.PDF375.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.