Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/43814
Назва: Оцінка якості трудового життя за умов цифровізації економіки: стан та тенденції розвитку
Автори: Новікова, Ольга
Шамілева, Лариса
Хандій, Олена
Ключові слова: Інтегральний показник якості трудового життя
суб’єктивні та об’єктивні складові якості трудового життя
нестандартні форми зайнятості
оцінювання якості трудового життя
цифровізація економіки
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Новікова, О. Оцінка якості трудового життя за умов цифровізації економіки: стан та тенденції розвитку [Текст] / Ольга Новікова, Лариса Шамілева, Олена Хандій // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 3. – С. 387-408.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано доцільність врахування в концептуальних засадах гідної праці Міжнародної організації праці чинників цифровізації. Систематизовано негативні наслідки цифровізації, які стримують зростання якості трудового життя на різних рівнях управління, визначено ризики, обумовлені цифровізацією в сферах: зайнятість, умови праці, гідна винагорода, можливості самореалізації та саморозвитку, демократизація трудового життя. Виявлено ознаки нестійкої зайнятості, які згруповано за суб’єктами їхнього вияву. Запропоновано авторську методику оцінювання якості трудового життя, яка базується на комбінованому підході з використанням статистичних і соціологічних індикаторів виміру та визначенням інтегрального показника, що дає змогу оцінювати об’єктивні та суб’єктивні чинники впливу цифровізації економіки та суспільства і приймати управлінські рішення щодо напрямів та механізмів підвищення якості трудового життя. Апробація запропонованої методики здійснена на основі статистичної інформації, а також з урахуванням суб’єктивної оцінки щодо якості трудового життя. Досліджено та надано динаміку зміни субіндексів якості трудового життя за 2013–2019 рр. та вплив внутрішніх складових на зміну інтегрального показника.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/43814
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№3) Вересень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
НОВІКОВА.PDF370.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.