Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/43819
Назва: Залучення ресурсів громадянського суспільства до подолання загроз коронакризи в умовах цифрових трансформацій
Автори: Панькова, Оксана
Касперович, Олександр
Ключові слова: Ресурси громадянського суспільства
громадянська активність
новітні виклики
загрози пандемії COVID-19
цифрові трансформації
Україна
країни ЄС
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Панькова, О. Залучення ресурсів громадянського суспільства до подолання загроз коронакризи в умовах цифрових трансформацій [Текст] / Оксана Панькова, Олександр Касперович // Журнал європейської економіки. – 2021. – Т. 20, № 3. – С. 514-547.
Короткий огляд (реферат): У контексті євроінтеграційних прагнень України узагальнено результати європейських досліджень, що розкривають виклики, тенденції, перешкоди та можливості діяльності інститутів громадянського суспільства (ІГС) в європейських країнах в умовах впливу пандемії COVID-19. Акцентовано увагу на потужному потенціалі цифровізації у створенні оновленого середовища діяльності ІГС, що забезпечує стійкість в умовах впливу санітарноепідеміологічних небезпек, в разі форс-мажорних обставин тощо. На цьому підґрунті сформовано контекст, в якому досліджуються проблеми та можливості залучення ресурсів українського громадянського суспільства для стабілізації соціально-економічної ситуації в країні. На основі систематизації та узагальнення результатів загальнонаціональних та експертних досліджень, проведених в Україні, розкрито: 1) основні тенденції змін у діяльності українських організації громадянського суспільства (ОГС) в сучасних умовах, стан громадської думки з цих питань; 2) вплив коронакризи на діяльність українських ОГС, на громадську залученість українського населення; 3) проблеми та можливості розвитку інституційного забезпечення залучення потенціалу громадянського суспільства (ОГС) до процесів цифрових трансформацій в Україні, використання сучасних цифрових та інформаційно-комунікативних технологій самими ОГС. За результатами проведеного дослідження здійснено комплексне оцінювання стану та можливостей залучення ресурсів українських ОГС до подолання загроз коронакризи та подальшого постпандемійного відновлення з визначенням ключових пріоритетів щодо їхнього розвитку в умовах цифровізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/43819
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 20 (№3) Вересень 2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПАНЬКОВА.PDF595.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.