Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/44473
Назва: Система моніторингу аварій АЕС
Інші назви: NPP accident monitoring system
Автори: Харченко, Вячеслав Сергійович
Kharchenko, Viacheslav Serhiiovych
Фесенко, Герман Вікторович
Fesenko, Herman Viktorovych
Саченко, Анатолій Олексійович
Sachenko, Anatolii Oleksiiovych
Кочан, Володимир Володимирович
Kochan, Volodymyr Volodymyrovych
Горбенко, Анатолій Вікторович
Gorbenko, Anatolii Viktorovych
Ключові слова: комп’ютерні системи і мережі
computer systems and networks
система моніторингу аварій АЕС
NPP accident monitoring system
Дата публікації: 2021
Видавництво: ДП «Український інститут інтелектуальної власності»
Бібліографічний опис: Пат. 124428 U Україна, МПК (2006) G06F 7/00. Система моніторингу аварій АЕС / В. С. Харченко, Г. В. Фесенко, А. О. Саченко, В. В. Кочан, А. В. Горбенко (Україна); заявник та патентовласник Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". – № a201811295; заявл. 16.11.2018; опубл. 15.09.2021, бюл. № 37.
Короткий огляд (реферат): 1. Об'єкт винаходу: система моніторингу аварій АЕС. 2. Галузь застосування: винахід відноситься до галузі обчислювальної техніки, зокрема, до комп'ютерних систем і мереж, призначених для збору, передачі та обробки інформації від потенційно небезпечних об'єктів після їх аварії. 3. Суть винаходу: система моніторингу аварій АЕС, яка містить дротову та бездротову мережі, за допомогою яких давачі постів контролю зв'язані з кризовим центром для передачі зібраної інформації про стан реактора та рівень радіації на території АЕС, резервні бездротові та оптико-бездротові мережі Li-Fi на базі багатофункціонального флоту дронів, групу давачів, що включає дротові, бездротові, оптико-бездротові Li-Fi та встановлені на дронах бездротові рухомі давачі, яка через групу інтернет-підтримки зв'язана з хмарним сховищем мережі Інтернет, до якого є доступ у групи зовнішніх експертів, що мають зв'язок через мережу Інтернет з підсистемою підтримки прийняття рішень кризового центру, до якого також надходить інформація з підсистеми обробки даних та інформація щодо вимог нормативних документів стосовно реагування на аварію, причому вхід підсистеми обробки даних кризового центру з'єднаний з дротовими давачами за допомогою дротової мережі, з бездротовими давачами за допомогою бездротових бортових модемів через дрони-ретранслятори першої частини флоту, з відеокамерами, встановленими на другій частині флоту дронів, з рухомими давачами третьої частини флоту безпосередньо або через дрони-ретранслятори, з оптико-бездротовими давачами через мережу Li-Fi, утворювану за допомогою четвертої частини флоту дронів, а входи першої, другої, третьої та четвертої частин флоту з'єднані з керуючими дронами п'ятої частини флоту дронів, вхід флоту дронів з'єднаний з виходом підсистеми підтримки прийняття рішень. 4. Технічний результат: підвищення живучості системи моніторингу аварій на АЕС, а також достовірності інформації, що передається до кризового центру.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/44473
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Саченко 124428.pdf359.31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.