Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4471
Назва: Чесний бізнес в Україні: необхідна об'єктивність та передумови введення
Інші назви: Honest business in Ukraine: the necessary objectivity and prerequisites for introduction
Автори: Владимир, Ольга
Vladymyr, Olha
Ключові слова: бізнес
бізнес-культура
чесний бізнес
бізнес-середовище
етика
мораль
ділова репутація
державна політика
податкова система
конкуренція
тінізація
корупція
Дата публікації: 2014
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Владимир, О. Чесний бізнес в Україні: необхідна об'єктивність та передумови введення [Текст] / Ольга Владимир // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2014. - Вип. 1. - С. 71-80.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано необхідність організації чесного та прозорого бізнесу. Розглянуто існуючі умови, що визначають сучасний рівень чесності українського бізнесу. Визначено основні складові, які впливають на формування культурного бізнес- середовища та визначають можливості побудови чесного бізнесу. Зокрема, досліджено вплив на розвиток чесного бізнесу в Україні таких складових, як: сім’я, освіта, правове поле, податкова система, державна політика, інституційне середовище, цінності та взаємостосунки, релігія. Розглянуто сучасні умови для розвитку малого та середнього підприємництва, його частку у ВВП України та проведено порівняльну характеристику з частками у ВВП інших країн світу. Визначено особливості прояву нечесності бізнесу за наступними рівнями відносин: підприємство – держава, підприємство – інституційна інфраструктура, підприємство – підприємство, підприємство – партнери по бізнесу, підприємство – споживачі. Запропоновано основні шляхи вирішення існуючих проблем, пов’язаних з тінізацією та корумпованістю бізнесу та економіки країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4471
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2014 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Владимир О..pdf422.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.