Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45128
Назва: Світові реалії пенсійного забезпечення громадян
Автори: Петрушка, Олена Володимирівна
Ключові слова: пенсійне страхування
міжнародний досвід пенсійного страхування громадян
Дата публікації: 2021
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Петрушка О.В. Світові реалії пенсійного забезпечення громадян. Сьомі наукові читання пам’яті С.І.Юрія : збірник наук. праць / за ред. Проф.. Кириленко О.П. 26 лист. 2021р. Тернопіль : ЗУНУ, 2021. С.101-106.
Короткий огляд (реферат): Пенсійні системи формуються та розвиваються різними шляхами залежно від історичних традицій, соціальної структури населення, ролі держави в економіці, пріоритетів соціальної політики, а також швидко трансформуються в багатьох країнах у зв’язку з їх кризою, пов’язаною з неефективним функціонуванням розподільних пенсійних систем. У результаті змінюється співвідношення між державними і приватними компонентами пенсійного забезпечення. Такі трансформації не можуть залишити незмінними і принципи формування фінансових ресурсів пенсійних систем для забезпечення їх найефективнішого використання, що дозволить в повному обсязі забезпечити фінансові потреби осіб пенсійного віку. Саме тому, коли в країні відбувається зміна системи пенсійного забезпечення населення, неможливо залишити діючу систему формування та використання фінансових ресурсів, а необхідно здійснювати постійний пошук нових джерел їх формування та вдосконалювати напрямки використання наявних фінансових ресурсів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45128
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петрушка_читання Юрія.docx20.04 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.