Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45638
Назва: Монетарне реагування Федеральної резервної системи США на економічні наслідки пандемічної кризи
Інші назви: Monetary response of the US Federal Reserve System to the economic consequences of the pandemic crisis
Монетарное реагирование Федеральной Резервной Системы США на экономические последствия пандемического кризиса
Автори: Дзюблюк, Олександр Валерійович
Ключові слова: Федеральна резервна система
банківська система
пандемія
США
монетарне реагування
грошово-кредитна політика
ліквідна пастка
процентна політика
економічна криза
центральний банк
глобалізація
процентна ставка
кредитна лінія
дисконтне вікно
операції репо
кредитування
комерційний банк
ключова ставка
грошова маса
кількісні пом'якшення
Дата публікації: 2022
Видавництво: Тернопіль : ЗУНУ
Бібліографічний опис: Дзюблюк О. Монетарне реагування Федеральної резервної системи США на економічні наслідки пандемічної кризи. Світ фінансів. 2022. №1. С. 8-21.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано основні аспекти негативного впливу пандемії на економіку США, розвиток якої в умовах глобалізації значною мірою позначається на решті країн світу, у зв’язку із чим дії Федеральної резервної системи щодо протистояння наслідкам кризових явищ представляють науковий і практичний інтерес з точки зору пошуку нестандартних підходів задля оперативного монетарного реагування на економічні шоки, зумовлені пандемією. Розглянуто і систематизовано об’єктивні економічні причини, що визначають обмеження можливостей регулятора у застосуванні традиційних інструментів грошово-кредитної політики. Особливо наголошено на прояві ліквідної пастки, яка не дозволяє активно використовувати процентну політику як інструмент для стимулювання економічного зростання. Визначено обставини, за яких Федеральний резерв був змушений вдаватися до активного поєднання традиційних і нетрадиційних інструментів монетарної політики, у зв’язку з чим увесь комплекс заходів щодо монетарного реагування ФРС на наслідки пандемічної кризи було запропоновано класифікувати за п’ятьма напрямами: процентна політика; кількісні пом’якшення; підтримка фінансових ринків; активізація банківського кредитування; підтримка реального сектору. На основі цього доведено потужне зміщення акцентів цільового спрямування монетарної політики ФРС у бік підтримання домашніх господарств і бізнесу шляхом масованих вливань ліквідності в економіку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45638
ISSN: 1818-5754
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.