Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45763
Назва: Проблеми застосування бюджету участі у стимулюванні розвитку територіальних громад
Інші назви: Problems of the participation budget using in stimulation of local communities development
Автори: Горин, Володимир Петрович
Ключові слова: громадський бюджет
сталий розвиток
територіальні громади
бюджет участі
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Горин В. П. Проблеми застосування бюджету участі у стимулюванні розвитку територіальних громад. Актуальні проблеми економіки, обліку, фінансів і права в умовах сучасних викликів: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (11 жовт. 2022 р.). Полтава, 2022. С. 38-40.
Короткий огляд (реферат): Бюджет участі вдало поєднує в собі принципи демократії та прозорості. Його впровадження в умовах децентралізації надає значні переваги для територіальних громад: сприяння реалізації тих проєктів, яких реально потребують громадяни; підвищення громадської свідомості та обізнаності в питаннях участі в бюджетному процесі; збільшення рівня довіри громадян до органів місцевого самоврядування, що в сукупності дає можливість успішної реалізації громадських проєктів і забезпечення сталого розвитку територіальної громади. Потребує вирішення питання урегулювання кількості громадських проєктів-переможців між різними категоріями. Інша проблема використання технології бюджету участі – доволі низька залученість мешканців до процесу, пов’язана з недостатнім інформуванням. Третьою ґрунтовною проблемою практики застосування бюджету участі є достатньо низька якість поданих проектів, які характеризуються заниженням бюджету, неврахуванням частини витрат та ін. В Україні доцільно зосередити увагу на інституційній спроможності територіальних громад та активізації громад через застосування інструментів участі у місцевому розвитку, що дозволить зменшити негативні тенденції життєдіяльності громад (якість життя домогосподарств, рівень зайнятості, міграція, екологія, безпека, власність тощо) та залучити додаткові фінансові ресурси на реалізацію потенціалу їхнього.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45763
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горин_тези_2022_1.pdf56.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.