Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45764
Назва: Роль публічних фінансів у реалізації проєктів екологічного розвитку
Інші назви: The role of public finance in implementation of ecological development projects
Автори: Горин, Володимир Петрович
Ключові слова: екологічні проєкти
публічні фінанси
екологічні програми
екологічне оподаткування
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Горин В.П. Роль публічних фінансів у реалізації проєктів екологічного розвитку. Соціальні, економіко-правові та фінансові виклики в умовах глобальних трансформацій: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (30 трав. 2022 р., Тернопіль – Братислава). Тернопіль, 2022. С. 115-118.
Короткий огляд (реферат): Окреслено роль публічних фінансів у реалізації проєктів екологічного розвитку. Доведено, що перспективи підвищення ефективності бюджетного фінансування екологічного розвитку територій насамперед пов’язані зі збільшенням абсолютних обсягів видатків на реалізацію екологічних програм, а також із забезпеченням їх кореспонденції з надходженням від фіскальних платежів екологічного призначення. Проте, це потребує внесення змін до правової бази, що не належить до компетенції місцевого самоврядування. Поряд з цим, необхідно передбачити імперативну наявність бюджетних програм екологічного спрямування у структурі видатків місцевих бюджетів. На теперішній час вагома частина територіальних громад взагалі не реалізують таких програм, перерозподіляючи кошти від сплати екологічного податку на інші цілі, не пов’язані із захистом довкілля. Завдяки обов’язковості бюджетних програм у сфері захисту довкілля можна досягти суттєвого збільшення обсягів фінансування природоохоронних заходів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/45764
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Horyn_tezy_2022_2.pdf68.86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.