Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50271
Назва: Українська стратегічна дипломатія в Європі (1990-ті - перша чверть ХХІ століття)
Автори: Грубінко А.В., Мартинов А.Ю.
Ключові слова: українська стратегічна дипломатія
Європа
зовнішня політика України
міжнародні відносини
ЄС
НАТО
Велика Британія
Німеччина
Франція
Бенілюкс
Дата публікації: 2024
Видавництво: Центр стратегічної аналітики та міжнародних студій ЗУНУ
Бібліографічний опис: Грубінко А.В., Мартинов А.Ю. Українська стратегічна дипломатія в Європі (1990-ті - перша чверть ХХІ століття). Тернопіль: Центр стратегічної аналітики та міжнародних студій ЗУНУ, 2024. 435 c.
Короткий огляд (реферат): У монографії проаналізовано особливості формування та реалізації стратегічної європейської дипломатії України від часу проголошення незалежності та до російської агресії проти України. Розглядаються проблеми впливів інформаційно-психологічних операцій на процес формування та функціонування стратегічної дипломатії. Показано діалектичну взаємодію впливів внутрішньополітичних і зовнішньополітичних пріоритетів України на розвиток і реалізацію завдань стратегічної дипломатії. Висвітлено особливості втілення стратегічних цілей української дипломатії в Європейському Союзі та у двосторонніх українсько-британських, українсько-німецьких та українсько-французьких відносинах. Проаналізовано специфіку еволюції української стратегічної дипломатії у відносинах з країнами Вишеградської четвірки. Висвітлено цілі української стратегічної дипломатії у відносинах з країнами Євросоюзу, які належать до регіону Середземномор’я. Досліджено розвиток української стратегічної дипломатії у відносинах з країнами Бенілюксу. З’ясовано пріоритетні питання стратегічної дипломатії України з країнами Скандинавії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/50271
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія Грубінко, Мартинов.pdf2.46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.