Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51054
Назва: Драйвери поведінки частки золота в глобальних валютних резервах
Автори: Козюк, Віктор
Ключові слова: золото
валютні резерви
центральні банки
геополітичні ризики
диверсифікація резервів
глобальні монетарні умови
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Козюк, В. Драйвери поведінки частки золота в глобальних валютних резервах [Текст] / Віктор Козюк // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 2. – С. 156-173.
Короткий огляд (реферат): За останні 20 років центробанки продемонстрували як зменшення попиту на золото, так і суттєве нарощування обсягів володіння ним. Агрегована частка золота в глобальних валютних резервах демонструє значну волатильність. Підвищення політичної та військової нестабільності у світі є сильним аргументом на користь того, що центробанки відновлюють інтерес до володіння металом. Це підтверджують дії окремих країн. Однак на агрегованому рівні немає обумовленості поведінки частки золота в резервах факторами геополітичних ризиків. Це саме стосується фактора диверсифікації на користь золота з міркувань того, що більші обсяги резервів мали би бути більш диверсифікованими. Фактори невизначеності та фактори переваг володіння / альетрантивних витрат володіння відіграють вирішальну роль у поведінці агрегованої частки золота в глобальних валютних резервах. Водночас ціни на золото у разі впевненості щодо їхнього тренда краще пояснюють збільшення частки золота в резервах, ніж процентні ставки на ринку США. Останнє можна пояснити тим, що глобальні монетарні умови стають складно структурованими і в разі ухвалення рішень щодо резервних активів будуть чутливі до історичного контексту та очікувань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51054
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№2) Червень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КОЗЮК.PDF370.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.