Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51084
Назва: Сталий розвиток центральних та периферійних регіонів Словаччини
Автори: Віталішова, Катаріна
Борсекова, Каміла
Ліщинський, Ігор
Лизун, Марія
Ключові слова: сталий розвиток
зелена інфраструктура
екологічні мережі
змішане використання
відновлювальна енергетика
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Сталий розвиток центральних та периферійних регіонів Словаччини [Текст] / Катаріна Віталішова, Каміла Борсекова, Ігор Ліщинський [та ін.] // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 2. – С. 208-222.
Короткий огляд (реферат): Аспекти регіонального та локального сталого розвитку займають чільне місце у стратегічних документах країн ЄС. Питання сталого розвитку стосуються як міських, так і периферійних територій та охоплюють як класичні сфери захисту навколишнього середовища та зеленої енергетики, так і параметри соціальної інклюзії та розвитку креативного капіталу, формування спільнот і сусідств тощо. У статті здійснено огляд впровадження стратегічних напрямків сталого розвитку в Словаччині. Зроблено акцент на програмі стимулювання зеленої інфраструктури та практиці змішаного використання міських зон. Принцип зеленої інфраструктури Словаччини реалізується в межах концептів екологічних мереж NECONET та територіальної системи екологічної стабільності ÚSES. Екологічна стратегія країни до 2030 р. охоплює три сфери, у т. ч. захист води та біорізноманіття, зміну клімату та захист повітря, а також зелену економіку. Особливу увага приділяється розвитку відновлювальних джерел енергії в Словаччині. Серед основних перепон розвитку зеленої інфраструктури в Словаччині порівняно із іншими членами ЄС виокремлено: брак фінансування, повільна адаптація законодавства та неврегулювання прав власності на земельні ділянки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51084
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№2) Червень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ВІТАЛІШОВА.PDF707.03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.