Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51120
Назва: Екологічна сталість міжнародної торгівлі КНР
Інші назви: Environmental sustainability of PRC international trade
Автори: Wei, Linhai
Вей, Ліньхай
Ключові слова: глобалізація;
глобальне середовище;
декаплнг;
екологічна сталість;
експорт;
імпорт;
КНР (Китай);
лібералізація торгівлі;
міжнародна торгівля;
навколишнє середовище4
природні ресурси;
сталий розвиток;
торговельна інтеграція;
торговельні обмеження;
циркулярна економіка.
Дата публікації: 2024
Видавництво: Тернопіль, ЗУНУ
Бібліографічний опис: Вей Ліньхай. Екологічна сталість міжнародної торгівлі КНР. - Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 292 «Міжнародні економічні відносини». - Західноукраїнський національний університет, Тернопіль, 2024.
Короткий огляд (реферат): У дисертації запропоновано нове вирішення важливого науковоприкладного завдання - розвиток теоретичних засад екологічної стійкості міжнародної торгівлі та формуванні на цій основі перспектив екологічної стійкості прикладної моделі Китаю.В кваліфікаційній роботі досліджено генезис теорій міжнародної торгівлі, зокрема запропоновано вдосконалену класифікацію теорій міжнародної торгівлі. Доведено, що екологізація торговельних відносин відіграє вирішальну роль у стимулюванні економічних перетворень у країні, а незбалансована торгівля зберігає диспропорції між націями та становить загрозу довгостроковій стійкості економічної системи. Наголошено, що уніфікованість уподобань між націями в поєднанні з різною забезпеченістю факторами виробництва та товарною інтенсивністю відіграли вирішальну роль у визначенні цін на товари. В результаті, зауважено, що капітал, який вважається дефіцитним фактором виробництва, отримає більше переваг від протекціоністських заходів ніж від вільної торгівлі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51120
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
disertatsia(11).pdf4.88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.