Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51796
Назва: Соцієтальні наслідки сучасної гібридної війни: ключові виміри в контексті України
Автори: Бурлай, Тетяна
Гриценко, Андрій
Борзенко, Олена
Ключові слова: Воєнні шоки
гібридна війна
реконструктивне економічне відновлення
соціально-економічний розвиток
соцієтальна система
соцієтальні наслідки
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Бурлай, Т. Соцієтальні наслідки сучасної гібридної війни: ключові виміри в контексті України [Текст] / Тетяна Бурлай, Андрій Гриценко, Олена Борзенко // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 2. – С. 161-187.
Короткий огляд (реферат): На основі розуміння російсько-української війни як найбільш гострого вияву глобальних суперечностей гібридної системи «мир – війна» в боротьбі за світовий порядок представлено ключові виміри її соцієтальних наслідків у контексті ситуації в Україні. Звернуто увагу, що тривалий повномасштабний воєнний конфлікт має всі ознаки сучасної гібридної війни, безпрецедентної за своїм масштабом у новітній історії Європи. У контексті формування стратегічного бачення цілей післявоєнного відновлення та довгострокового розвитку української держави обґрунтовано актуальність дослідження соцієтальних наслідків гібридної війни, що ведеться проти неї. На прикладі України надано деталізовану оцінку соцієтальних наслідків сучасної гібридної війни у трьох основних вимірах – демографічному, соціально-економічному та макрофінансовому. За результатами проведеного аналізу показано ризики подолання соцієтальних наслідків російського вторгнення в Україну. Зроблено висновок про відповідність соцієтальної методології потребам пізнання сучасної ситуації динамічних взаємоперетворень суспільства та його внутрішніх структур і актуалізацію її застосування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51796
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№2) Червень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
БУРЛАЙ.PDF380.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.