Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51797
Назва: Оцінка економічних ризиків безпекового розвитку України
Автори: Федоров, Едуард
Ключові слова: Безпека
безпековий розвиток
загроза
ризик
індикатор ризику
оцінка ризиків
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Федоров, Е. Оцінка економічних ризиків безпекового розвитку України [Текст] / Едуард Федоров // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 2. – С. 188-212.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено питання безпекового розвитку України з позиції врахування та оцінювання ризиків у системі економічної безпеки країни. Обґрунтовано ідею, що системне оцінювання стану безпеки неможливе без врахування, вимірювання та постійного моніторингу ризиків, що є невід’ємною складовою соціально-економічного розвитку країн в сучасних умовах. Запропоновано інструментарій кількісного виміру рівня ризику, що визначає вразливість країни та знижує рівень стійкості в мінливому безпековому середовищі. Практична апробація запропонованого алгоритму оцінки дозволила проаналізувати економічні виміри ризиків та надати інтегральну оцінку рівня економічного ризику. Доведено, що концепція безпекового розвитку країн має ґрунтуватися на дослідженні ризиків, їх систематизації, оцінці та постійному моніторингу з метою максимально можливої адаптації до відповідних умов, що спричинені певними загрозами та ризиками.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51797
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№2) Червень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕДОРОВ.PDF672.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.