Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51798
Назва: План Маршалла: геополітичні передумови та економічний вплив на країни-учасниці
Автори: Сохацька, Олена
Чопик, Юрій
Ключові слова: Друга світова війна
«економічне диво»
зростання у країнах Західної Європи
план Маршалла
післявоєнне відновлення
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Сохацька, О. План Маршалла: геополітичні передумови та економічний вплив на країни-учасниці [Текст] / Олена Сохацька, Юрій Чопик // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 2. – С. 213-234.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано план Маршалла та його роль в історії Європи, зокрема в процесі її економічного відновлення після Другої світової війни. Незважаючи на те, що з часу впровадження плану Маршалла минуло сімдесят років, він все ще є однією із найбільш часто згадуваних програм міжнародної допомоги. Водночас між істориками та економістами досі тривають дискусії щодо того, чи дійсно така програма мала настільки великий вплив, як це описано в багатьох книгах з історії. Досліджено історичні та сучасні джерела літератури з метою формування цілісного погляду на масштаби та вплив плану Маршалла. Виявлено, що хоча план Маршалла не був єдиною причиною економічного відновлення Європи, він був важливим елементом стримування комунізму і керування політикою післявоєнного відновлення у західноєвропейських країнах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51798
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№2) Червень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СОХАЦЬКА.PDF404.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.