Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51800
Назва: Нові орієнтири застосування міжнародних стандартів обліку та звітності після виходу Великобританії з ЄС
Автори: Шкуліпа, Людмила
Ключові слова: Брексіт
стандарти бухгалтерського обліку
оподаткування
Директива
Великобританія
Європейський Союз
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Шкуліпа, Л. Нові орієнтири застосування міжнародних стандартів обліку та звітності після виходу Великобританії з ЄС [Текст] / Людмила Шкуліпа // Журнал європейської економіки. – 2023. – Т. 22, № 2. – С. 264-286.
Короткий огляд (реферат): Вплив виходу Великобританії з ЄС досліджується не тільки як актуальна зміна на геополітичному полі, а й як період, у якому через економічні фактори виникає багато проблем ведення бухгалтерського обліку та оподаткування між сучасною Ірландією, Лондоном та ЄС. Мета дослідження – розглянути, ідентифікувати та спрогнозувати нові орієнтири застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) після виходу Великобританії із ЄС. Визначено три можливі орієнтири розвитку британської системи бухгалтерського обліку та аудиту після Brexit. Новизна дослідження полягає у проведенні аналітичного оцінювання регулювальних документів у сфері бухгалтерського обліку Великобританії після виходу її з ЄС, створення нової ради з фінансового обліку в Лондоні (AFRAG) та порівняння її з функціями попередньої ради. Дослідження допомогло з’ясувати орієнтири подальшого застосування стандартів бухгалтерського обліку у Великобританії та окреслити перспективи розробки й застосування МСФЗ, як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективах. Для України на етапі вступу до ЄС у 2024–2025 рр. розглянуті питання також актуальні, адже у період війни Великобританія, крім ЄС, стала вагомим економічним партнером для України у період війни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51800
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 22 (№2) Червень 2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШКУЛІПА.PDF336.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.