Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51883
Назва: Прямі іноземні інвестиції Китаю в аграрний сектор: тенденції та перспективи
Автори: Ду, Вей
Ліщинський, Ігор
Ключові слова: сільське господарство
прямі іноземні інвестиції
Китай
будівництво
Дата публікації: 2024
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Ду, Вей Прямі іноземні інвестиції Китаю в аграрний сектор: тенденції та перспективи [Текст] / Вей Ду, Ігор Ліщинський // Журнал європейської економіки. – 2024. – Т. 23, № 1. – С. 72-88.
Короткий огляд (реферат): Китай є світовим лідером за обсягом прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у сільське господарство. Цей статус здобутий у результаті затвердження довгострокової політики, зокрема стратегії «виходу» на ринки та ініціативи «Один пояс, один шлях». Незважаючи на це лідерство, загальний обсяг як ПІІ, так і ПІІ в сільське господарство протягом останніх років зменшувався. Мета статті – аналіз структури та тенденцій китайських зовнішніх ПІІ у сільське господарство з огляду на обмежений доступ до статистичних даних. Згідно з результатами, загальний обсяг сільськогосподарських ПІІ Китаю перевищив $106,98 млрд (7,4% від загального обсягу ПІІ Китаю) у період з 2005 по 2023 рр. Незважаючи на коливання обсягу інвестицій, простежувалася тенденція до зростання, пік якого припав на 2017 р., коли були проведені значні транзакції (наприклад, придбання Syngenta). Розвинені країни є основними реципієнтами китайських ПІІ в аграрний сектор, водночас країни, що розвиваються, домінують у китайських будівельних проєктах. У списку як інвесторів, так і забудовників – переважно державні підприємства. Таким чи ном, траєкторія китайських прямих іноземних інвестицій у сільське господарство є переконливим наративом стратегічного глобального залучення та економічної експансії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51883
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 23 (№1) Березень 2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вей ДУ.PDF877.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.