Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51044
Назва: Еволюція ціннісних мотивів споживання в пострадянських країнах: приклад України
Автори: Сіддхарт
Сохацька, Олена
Ключові слова: діджиталізація
фінансовий ринок
фінансові центри
фінтех
цифрова економіка
інформаційні технології
цифровий ринок
Дата публікації: 2022
Видавництво: ЗУНУ
Бібліографічний опис: Сіддхарт Еволюція ціннісних мотивів споживання в пострадянських країнах: приклад України [Текст] / Сіддхарт, Олена Сохацька // Журнал європейської економіки. – 2022. – Т. 21, № 1. – С. 70-82.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто еволюцію споживання домогосподарств в Україні для вивчення змін у поведінці споживачів. Мета дослідження – проаналізувати моделі споживчої поведінки в Україні та їх історичного коріння, що дасть змогу краще розуміти фактори, що обумовлюють споживчу поведінку українців, допоможе українським компаніям спрогнозувати її майбутні зміни та розробити механізми й інструменти для управління споживчою поведінкою. Результати дослідження показують, що радянські споживчі звички все ще впливають на моделі споживчої поведінки українців. Навіть молоде покоління, яке ніколи не стикалося з радянською системою, певною мірою зазнає впливу її моделей споживання. Після розпаду СРСР Україна перейняла моделі споживчої поведінки із заходу, насамперед споживацтво та невід’ємний захист споживачів, а також недавню боротьбу з надмірним споживанням. Водночас ще один світовий тренд споживання – креативний консюмеризм – активно переймається українцями, зокрема тому, що такі форми поведінки успадковані від радянського суспільства. Сучасні технології, а також криза COVID-19 впливають на моделі поведінки споживачів в Україні, насамперед через зростання ролі онлайн-технологій у прийнятті споживачем рішень, під час та після здійснення покупки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/51044
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 21 (№1) Березень 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
СІДДХАРТ.PDF369.08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.