Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41154
Назва: Використання Україною світового досвіду стимулювання експорту високотехнологічної продукції
Автори: Рибчук, Анатолій
Бачинський, Тарас
Ключові слова: Державне стимулювання
експорт
високотехнологічна продукція
конкурентне середовище
світові ринки
стратегія розвитку експорту
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Рибчук, А. Використання Україною світового досвіду стимулювання експорту високотехнологічної продукції [Текст] / Анатолій Рибчук, Тарас Бачинський // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 1. – С. 16-26.
Короткий огляд (реферат): Досліджено світовий досвід державної підтримки експорту високотехнологічної продукції, який передбачає використання багатофакторного інструментарію організаційно-правового, фінансового і страхового спрямування. Встановлено, що: по-перше, що без розвитку високотехнологічного експорту країна не в змозі повноцінно інтегруватися у світовий економічний простір та ефективно розвитися; по-друге, володіння високотехнологічною продукцією в умовах глобалізації стає надзвичайно вагомим фактором отримання переваг у конкурентній боротьбі на світових ринках, причому національні виробники мають спиратися на допомогу з боку держави у вигляді адекватного покриття ризиків і різних схем фінансування; по-третє, розвиток системи державної підтримки експорту наша країна зможе здійснювати за рахунок розширення та підвищення ефективності існуючих функцій державних органів, а також створення інституційних основ для впровадження нових механізмів – Національної стратегії розвитку експорту України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41154
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№1) Березень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
РИБЧУК.pdf229.89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.